donderdag 3 februari 2011

De drama maand januari en vooruitblik op februari

Februari is begonnen, dus weer eens een blog van mijn kant. Januari verliep niet zoals ik had gehoopt. Ik had namelijk gehoopt op een mooi begin van 2011 en de lijn door te kunnen zetten waarin we in 2010 geƫindigd waren. Echter was het volume van januari bedroevend te noemen. Ik weet niet eens hoeveel handjes ik exact gespeeld heb en dat is misschien maar beter ook. Volgens mij schommelt het zo rond de 2,5k.

Er moet dus iets gebeuren om wel weer in die grindmode te komen. Mijn doelstellingen die ik aan het begin van het jaar stelde (10k handjes op 5NL rush en vervolgens 10k handjes op 10NL rush) kunnen voorlopig wel even de prullenbak in.

Ik ben daarom maar een challenge aangegaan met een 2NL grinder/regular. JAWEL! 2NL, had niet verwacht dat ik er ooit nog zal spelen, maar het schijnt nodig te zijn om weer in de grindmode te komen zonder dat er al teveel geld gedropt wordt. De bedoeling is om de aankomende maand 15k handjes te spelen voor een sidebet, degene met de meeste profit wint hem. Ook elke 5 buy-ins die je meer up bent dan de tegenstander brengt nog een leuk extraatje met zich mee. Het kan dus nog wel eens een dure challenge worden, mocht ik niet gemotiveerd en goed spelen. Ik zie deze challenge echter alleen maar als opstapje naar het echte grindwerk op de hogere limieten voor de rest van het jaar en speel niet op 2NL omdat het nou zo leuk is. Het brengt immers bijna niks op. Maar we kunnen er na de 15k handen wellicht profijt van hebben als ik weer in de echte grindmode zit.

Het begin van de challenge is hoopgevend. Ik speelde in de eerste twee dagen van februari zo’n 2,5k handen en dat zijn er sowieso al evenveel als de gehele maand januari. Voor de profit hoef ik het niet te doen, volgens mij ben ik +- 40bb’s up. Het begin zag er alles behalve goed uit, stond al snel een paar buy-ins down omdat mijn betsizing voor geen meter klopte. 3 betten op een opening van 3bb werkt immers niet echt goed op deze stakes. Echter merk ik wel dat de zin in het grinden groter wordt en dat ik nu ook eens langere sessies dan 20 minuten serieus kan spelen, iets wat in januari totaal niet lukte. Dan ging het twintig minuten goed en dan was het weer doneren als een malle.

In mijn volgende update zal ik terugblikken op het verloop van de challenge en of deze een positief effect heeft gehad op mijn grindmode.

See ya!

4 opmerkingen:

 1. sick ouwe 15k hands.....
  dude dat is 1 dag grinden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn ook mensen die minder tijd hebben om te grinden en die niet zulke lange sessies kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. speel je 15 min per dag dan?
  vind het neit echt ene opgave maar succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn langste sessie is misschien 30 minuten geweest op cashgebied, toen had ik het vaak alweer gezien.

  Zit ook niet echt ruim qua tijd, zo ben ik eigenlijk maar 1 avond per week echt thuis, de rest van de avonden heb ik altijd wel wat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen